logo kominki Godin Polska
Wyszukiwarka
Szukaj w produktach Godin



jajecznica z grzankami

garnek żeliwny garnki żeliwne jajecznica z grzankami
  • 12 jajek
  • 100 ml śmietany
  • pęczek szczypiorku (10 łodyg)
  • 3 kromki chleba wiejskiego
  • 1 ząbek czosnku
  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  1. Przyrumienić kromki chleba, natrzeć je czosnkiem, pokroić w kostkę i odłożyć.
  2. Wbić jajka do miski. Ubić jak na omlet, dodać soli i pieprzu.
  3. Posiekać drobno szczypiorek i wymieszać z jajkami
  4. Na rozgrzanej oliwie smażyć jajecznicę ciągle mieszając. Zdjąć z ognia i szybko wymieszać ze śmietaną aby zatrzymać smażenie.
  5. Przełożyć jajecznicę do 6 wcześniej nagrzanych żeliwnych mini rondelków i podawać z grzankami